Kiriläisiä luokkakuvassa

Löysin pelukopan pohjalta vanhan luokkakuvan, joka ehti olla pitkään kadoksissa. Kyseessä on Jyväskylän keskuskansakoulun 3. luokka 1959-60. Kiltin näköisiä poikia ja erinomainen opettaja, Alpo Mäkelä.

Keskuskansakoulu oli siihen aikaan oppilasmäärältään Suomen suurin, ja tällä asteella rinnakkaisluokkia oli (ainakin) yhdeksän. Koulua käytiin kahdessa vuorossa: iltavuoro alkoi kahdeltatoista tai yhdeltä ja päättyi usein vasta iltakuudelta.

Vanhasta kuvasta tekee juuri nyt ajankohtaisen monen oppilaan puseroon ommeltu rintamerkki:

Pesäpalloseura Jyväskylän Kiri perustettiin vuonna 1930, voitti ensimmäisen mitalinsa 1949 ja ensimmäisen mestaruutensa 1953. Mestaruuksia on kaikkiaan seitsemän ja muita mitalisijoja 13. Muistan elävästi mestaruuden vuodelta 1964; silloin pelattiin vielä Harjun nurmikentällä.

Kouluvuosien jälkeen en ole ollut Kirin jäsen, mutta Kirin ja Kirittärien kannattaja olen edelleen. Hiljaisemman jakson jälkeen myös miesten tekemisessä on hyvä meininki, jota täältä kauempaakin on ilo seurata.

Kirin 85-vuotisjuhlaottelu pelataan huomenna Hippoksella. Tsemppiä peliin!