Kiitos Jäsä!

Eilinen uutinen JYP-ikoni Jari Jääskeläisen uran päättymisestä ei yllättänyt, mutta veti haikeaksi.

Toimitusjohtaja Kari Tyni osuu naulan kantaan luonnehtiessaan Jäsää Keskisuomalaisen jutussa näin:

Jos JYP pitää personoida yhteen pelaajaan, niin se on tämä numero 17.

Paljon sanottu, mutta harvinaisen totta! Jos minä saisin päättää, paita nousisi kattoon.

Liigaurallaan Jääskeläinen pelasi 12 kaudella 555 ottelua (kaikki JYPin paidassa) ja keräsi teholukemat 45+75. Ei siis mikään pistelinko, mutta omassa roolissaan joukkueelle äärimmäisen tärkeä pelaaja, haalariosaston aatelinen.

Jäsä oli hyvin luisteleva alivoiman erikoismies ja joukkueen ehkä paras taklaaja. Taklaukset olivat kovia mutta puhtaita. Eliteprospektin tilastosta näkee, että törkytaklauksista kertovat parittomat luvut loistavat poissaolollaan.

Peliuransa epäilemättä huikeimmat hetket Jäsä koki Raksilan hallissa keväällä 2009: mies teki neljännen finaalipelin kolmannen erän viime minuuteilla ratkaisevan 2-4 maalin, ja pääsimme juhlimaan JYPin kauan odotettua ensimmäistä mestaruutta.

Ilman tammikuussa tapahtunutta loukkaantumista 32-vuotiaalla kiekkoilijalla olisi varmaankin ollut vielä monta pelivuotta edessä. Kun kysyin elokuussa polven tilanteesta, mies kertoi hieman apeana tulevaisuuden olevan siltä osin täysin hämärän peitossa. Eilen asia selvisi.

Uudet haasteet odottavat. Kaikkea hyvää sinulle Jari!