Unohtumaton merimatka

Monday, November 23rd, 2009

Mediassa esiintyy ristiriitaista tietoa siitä, miten Silja Europan ohjattavuusongelmasta kerrottiin matkustajille.

Joku mukana ollut kehui tiedotusta riittäväksi, Turun Sanomien uutisesta välittyvä vaikutelma on aivan toinen. Sen mukaan matkustajat kuulivat puskaradiosta pyörivänsä ympyrää Sottungan länsipuolisella merialueella.

Ainoa, mitä matkustajille ilmoitettiin noin neljän aikaan iltapäivällä, että laiva on kaksi tuntia myöhässä aikataulusta. Siinä kaikki. Kukaan ei hoksannut edes sitä, että tässähän kierretään ympyrää.

Oli vielä valoisaa, kun Silja Europan ongelmat alkoivat. Tämä uutinen ja omat havaintoni Suomenlahden matkustaja-aluksilta viittaavat vahvasti siihen, että verrattain harvat matkustajat ovat kiinnostuneita laivan kurssista tai ympäröivistä maisemista. Pysähtyminen ehkä huomattaisiin!

Jos töihin tai muualle ei ollut kiirettä, risteily lienee ollut useimpien mielestä poikkeuksellisen onnistunut ja mieleenjäävä.

Parasta asiassa on toki se, että ohjausongelmista ei aiheutunut missään vaiheessa todellista vaaraa.