Yarkko Immonen – miehemme Venäjällä

Wednesday, October 28th, 2009

Keväällä JYPissä liigamestaruuden voittanut ja hyvät MM-kisat pelannut Jarkko Immonen kiekkoilee nykyisin KHL-liigassa Ak Bars Kazanin joukkueessa ketjukavereinaan Niko Kapanen ja Janne Pesonen.

Koko tähänastisen uransa sentterinä pelannut “Yarkko” – suomalaisittain Jakke – vasta totuttelee laitahyökkääjän rooliin, mutta on silti aloittanut kauden hyvin: on tehoin 3+8 toistaiseksi Kazanin suomalaisista tehokkain ja joukkueensa viidenneksi paras pistemies.

KHL:n tasosta kertoo se, että sarjan 18 suomalaispelaajasta vain kaksi mahtuu pistepörssin sadan parhaan joukkoon. Minskin Hannes Hyvönen on pistein 8+6 sijaluvulla 24, ja Immonen löytyy sijalta 75. Miesten pelityylin erosta kertoo osaltaan se, että tehotilastossa Immosen lukema on +-0, mutta Hyvösen -7.

Immonen luonnehtii liigaa Keskisuomalaisen haastattelussa näin:

Pelaajat viihtyvät kiekon kanssa ja haastavat jatkuvasti vastustajan yksi yhtä vastaan -tilanteissa. Ottelut ovat aika lailla erilaisia kuin SM-liigassa. Taitotaso on huima, mutta intensiteetti matalampi kuin suomalaiskaukaloissa.

Suomessa Immonen opittiin tuntemaan paitsi taitopelaajajana ja pelintekijänä, myös hyvänä taklaajana. Kazanin valmennusjohto on kehottanut pelaamaan fyysisesti, mutta tästä on seurannut yllättävältä kuulostava ongelma:

En uskalla viedä taklauksia loppuun. Täällä fyysinen peli on vierasta. Useissa tilanteissa näkee, että vastustaja ei ole valmis ottamaan kovaa tööttiä vastaan, AK Bars Kazania edustava Immonen kertoo.
Monta kertaa käy niin, että taklausta on pakko pehmentää. Tulee mietittyä, että jos täräyttäisi loppuun saakka, jälki voisi olla pahannäköistä. Siinä taas ei ole mitään mieltä.

Hyvin mies on malttanut pidätellä, koska sarakkeessa on vasta yksi kaksiminuuttinen.

KHL-liigan tapahtumia on voinut seurata englanninkielisiltä verkkosivuilta vasta tällä kaudella. Sivut ovat selkeät, informatiiviset ja nopeasti latautuvat – kaiken kaikkiaan erinomaiset.