Tehoa keskittämällä

Tuesday, June 30th, 2009

Lapin Kansan verkkosivuilla kerrotaan, että Lapin poliisilaitos palvelee keskitetysti pahna-asiakkaitaan:

Kun poliisi korjaa juopuneen talteen Sodankylän raitilta, edessä on yli sadan kilometrin pituinen putkareissu Kemijärvelle tai Rovaniemelle.

Kuljetettavaa riittää laajassa maakunnassa, sillä viinan kanssa läträtään jatkossakin ja keräilypisteitä on vain kolme, Rovaniemen ja Kemijärven lisäksi vielä Ivalossa. Sivusta katsottuna järjestely vaikuttaa pähkäpäiseltä, mutta apulaispoliisipäällikkö Esko Löpposen mukaan kyse on työn järkeistämisestä.

No joo, eihän sekään kieltämättä ole tarkoituksenmukaista, että putkaan sijoitettu asiakas sitoo poliisipartion pois oikeista töistä.

Uudistus jakaa odotetusti mielipiteitä ammattikunnan sisällä. Nimettömänä pysyttelevä poliisi valottaa tilannetta suoritusportaan kannalta:

Olemme ihmetelleet työkavereiden kesken, mitä järkeä tässä on. Olen ollut sellaisessakin työvuorossa, jossa ajettiin kolme reissua Rovaniemelle ja takaisin. Entä jos sillä aikaa Sodankylässä olisi tullut hälytys? hän lataa.

Hyvä kysymys. Löppösen mukaan talteen korjaamisen tarve on vähentynyt, sillä moni ei halua toista kertaa noin pitkälle putkareissulle.

LK:n jutussa ei kerrota, miten paluukuljetukset on järjestetty. Huolehtiiko asiakas niistä itse? Myös kuljetusten turvallisuus arveluttaa, koska maijan takakopissa ei ole turvavöitä.

Entä miten on ihmisoikeuksien laita? Voiko ihmisiä – tolkuttomasti päistyneitäkään – kuljettaa kuin pottusäkkejä?

Posted in , Lappi | Edit | Comments Off