Aihearkisto: Kevennykset

Kiljukkaiden liikuntapäivä

Viisi päivää seurannassa olleet kiljuhanhet lopettivat turhanaikaisen piilossa juromisen ja lähtivät tutustumaan lähiympäristöön kaikilla osaamillaan tavoilla: ne kävelivät, lensivät ja uivat. Todellinen liikuntapäivä siis!

Aamulla Kirkkolammella hanhet oleskelivat vuoroin ajotiellä, jalkakäytävällä ja nurmikkokaistaleella. Nimenomaan oleskelivat; ruokailu ei niitä tänään tuntunut kiinnostavan. Kävelevistä ihmisistä hanhet eivät paljoa perustaneet, autoja sentään väistivät.

Kun pyöräpoika ajoi turhan läheltä, linnut nousivat lentoon, mutta laskeutuivat pienen kierroksen tehtyään Kirkkolammen saaren rantaan.

Sieltä kolmikko jatkoi tuumaustauon pidettyään kohti jäätelökioskia. Uikunpoikanen seurasi hetken vierailevia tähtiä, mutta päätti sitten palata perheensä pariin.

Alivuokralaisen auto

Lainaus blogista 4.11.2012:

Rauhankadulla katselin autoja. Autotallin oven edessä pönötti kaksi muhkean näköistä citymaasturia, mutta katuvarteen oli pysäköity jokin surkea pikkuräpsy. Mahtoi olla vähävaraisen alivuokralaisen auto!

Kun tänään kävelin Rauhankatua, maastureita ei näkynyt ja pikkuräpsy oli vaihtunut paremman väriseksi.

Kymmenen vuotta myöhemmin…

Etsin vanhasta blogista merkintää kuuluvasti ruokaa kerjänneistä pähkinähakin lentopoikasista, jotka tapasin Arktikumin pysäköintitalon nurkalla vuosituhannen alkuvuosina. Kyseessä oli ensimmäinen oma havaintoni lajin pesimisestä Rovaniemellä.

En löytänyt mainintaa linnuista, mutta törmäsin tähän postaukseen:

9.7.2004
Olin lähettämässä Pietarikuvia nähtäville, kun toiminta päättyi ilmoitukseen palvelintilan loppumisesta. Soneran liittymään kuuluva 25 megaa täyttyy kuvilla helposti, jopa nettikokoisilla. Viikonlopun aikana sivusto on tarkoitus askarrella uuteen osoitteeseen.

Kymmenen vuotta myöhemmin olen ”taas” askarrellut sivut uuteen osoitteeseen. Nyt palvelintilaa on käytössä mukavat 4 gigatavua, joten syyt mahdollisiin uusiin askarointeihin löytynevät muualta.

Lainaan loppuun kevennyksen päivälleen kymmenen vuoden takaa:

11.7.2004
Päivän humalaisuutinen tulee taas Inarista. Huonoon liftausmenestykseensä tuskastunut miekkonen ryhtyi häiriköimään nelostiellä Ivalon ja Inarin välillä. Lopputuloksena oli kummastakin suunnasta tulevan liikenteen tukkeutuminen. Sumaan juuttui mm. viisi turistibussia. Kyyti järjestyikin lopulta – poliisiasemalle.

Litti ja lepakko

Argentiinan ja Hollannin väieräottelu oli puuduttavaa katsottavaa. Brasilian puulaakitasoisen puolustuspelaamisen vastapainoksi nyt nähtiin sillä osa-alueella liiankin ammattimaista toimintaa.

Kun pääasiana oli puolustaminen ja virheiden välttäminen, tuloksena oli jatkoajankin jälkeen maaliton tasuri. Kummankin joukkueen vaarallisimmat pelaajat olivat tarkassa vartioinnissa, ja esimerkiksi Arjen Robben taisi laukaista maalia kohti yhden ainoan kerran.

Ennen rankkarikisaa koettiin sentään yksi huippuhetki, jonka Niki Juusela noteerasi innostuneena:

Kato lepakko, näitkö!

Litmanen murahti holkerimaisesti katsovansa peliä.

 

Vain kaksi kerrallaan

Tuesday, February 26th, 2008

Mäkihyppääjä Harri Olli tuntuu vastaavan melko täydellisesti Tohmajärven ajattelijan, Seppo Rätyn, käsitystä parikymppisen huippu-urheilijan keskittymiskyvystä:

Se jaksaa keskittyä kahteen asiaan. Jos yrittää opiskella, urheilla ja naida, niin siinä on yksi liikaa. Opiskelemaan ehtii myöhemminkin.

Niinpä. Harri Ollia odottaa opiskelupaikka Oulun yliopistossa.

Oppia elämää varten

Friday, November 16th, 2007

Viiden Pohjois-Kymenlaakson kunnan yhdistyessä syntyvän uuden kaupungin nimeksi näyttäisi tulevan Kouvolankoski. Kuten asiaan kuuluu, sekä nimen kannattajille että sitä vastustaville on avattu lista osoitteessa www.adressit.com. Vastustajat ovat selvässä johdossa.

Ulkopuolisen korvaan Kouvolankoski kuulostaa ihan hyvältä, mutta kirjain kerrallaan kirjoitettavaksi se on pelottavan pitkä K-o-u-v-o-l-a-n-k-o-s-k-i.

Jos mennään toiseen äärimmäisyyteen, Suomen kuntien ylivoimainen ykkönen on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Ii. Lukiovuosinani historian lehtori Börje Åkerfelt heitti varsinaisen opetuksen ohessa arvoituksen: miten lyhennetään Iisalmi? Tietenkin I:salmi. Luokka hörähti, ja ohje tulee mieleen aina silloin tällöin, viimeksi tänään Kouvolankoskesta puhuttaessa.

Jyväskylän lyseossa opiskeltiin elämää varten!

Hengessä mukana

Wednesday, March 12th, 2008

En usko ihmeisiin, vaikka joskus mieli tekisi. Tänään toivoisin omenan putoavan johonkin muualle kuin puun alle.

Tsemppiä ja tuurintynkää matematiikan yo-kokeeseen osallistuvalle Jounille!

Yllättäviä valintoja

Tuesday, September 30th, 2008

Jatkan sarjaani erikoisista varkauksista.

Kesäkuussa Rovaniemellä näpistettiin Siwasta siideriä ja kloriittia, heinäkuussa pääkaupunkiseudulla varastettiin sauna ja nyt Rovaniemellä kirkon katto!

Okei, monenlaisia seikkoja löytyy uutisten takaa. Siiderillä vauhditettiin siivoustapahtumaa, sauna oli pyörillä kulkevaa mallia, ja varastettu katto ei ollut paikallaan vaan varastossa neliömetrin suuruisina levyinä.

Mutta kun Lapin Radio säästi tapahtuman yksityiskohdat leipätekstiin, otsikosta saatiin poikkeuksellisen mehevä:

Rovaniemen pääkirkon vanha kuparikatto varastettiin.

Jäniskevennys

Wednesday, July 17th, 2013

Toissailtana naapurissa rakenteilla olevan kerrostalon pihalla pökkelehti jänis. Se tunsi olonsa niin turvalliseksi, että uskalsi pysähtyä pitkäksi aikaa avoimelle hiekkakentälle miettimään jotain tärkeää asiaa.

Aikansa tuumailtuaan eläin teki ratkaisun ja jatkoi matkaansa. Otin toisen kuvan juuri ennen kuin se hävisi rakennuksen taakse:

Vein kameran pois, ja sarjaan kuuluva kolmas kuva jäi saamatta.

Juuri kun ehdin takaisin ikkunaan, jänis tuli kuin ammuttuna nurkan takaa ja juoksi pihan poikki yhtä hurjaa vauhtia kuin urheiluaiheisen viihdeohjelman keventäjänä mainetta niittänyt lajitoveri.

Tässä postauksessa ei ollut tarkoitus sivuta jääkiekkoa, mutta niin vain pääsi käymään. Anteeksi.

Jänis toi nimittäin mieleeni Hjallis Harkimon, ja houkutus nurkan takana oli rahaliiga KHL. Aika näyttää, sisältyikö tapahtumaan ennustuksellista elementtiä.