Ennätysparvi

Torstai-aamuna olin aikeissa kävellä suoraan jokirantaan, mutta tein mutkan nähtyäni tilhiä kirjastorakennuksen ja Hallituskadun välisessä puistossa. Marko oli jo paikalla ja jäimme seuraamaan tilanteen kehittymistä.

Lintuja oli todella paljon: parvi näytti reilusti suuremmalta kuin kaksi päivää aiemmin näkemäni, jossa siinäkin oli yli tuhat tilheä. Pääosa linnuista istui koivuissa kadun molemmin puolin, osa tyhjensi marjoista muutamaa pihlajaa.

Toivoimme haukkaa paikalle, jotta parvi olisi järjestäytynyt taivaalle helpommin laskettavaksi. Näin tapahtui päivälleen kaksi vuotta sitten, jolloin ihailinne Olli-Pekan kanssa jättiparvea torin laidalla. Siinä parvessa oli 2215 tilheä.

Haukkaa ei näkynyt eivätkä kaikki linnut mahtuneet rajaukseen. Laskin tilhet varmuuden vuoksi kahdesta kuvasta: Markon ottamassa oli 2800 tilheä ja tässä omassani 2650.

Kyseessä on oma ennätys ja suurin tänä syksynä Tiiraan ilmoitettu tilhiparvi.