Savanni kun taakse jäi

Thursday, August 23rd, 2007

Pekkalan kylässä Rovaniemellä lähes koko heinäkuun ajan viihtynyt savannihaikara “lähti (2.8.) jokivartta seuraillen kohti länttä”. Tämän jälkeen linnusta ei ole kuulunut mitään. Se katosi teille tietymättömille, kuten radiouutisten päätteeksi luetuissa poliisitiedotuksissa oli takavuosina tapana sanoa.

Ihmettelin havaintojen puuttumista, koska kyseessä on poikkeukselisen näyttävä ja ihmisiin tottunut lintu. Myönnän epäilleeni, että joku paikallinen eräjorma oli ylivuotiseen hirvenlihaan kyllästyneenä päättänyt keventää ruokavaliotaan.

Toisaalta oli arvattavissa, että kompassinsa kadottanut linturiepu voi ilmestyä ihmisten ilmoille aivan missä tahansa. Puoliksi tosissani muistan ehdottaneeni Huippuvuoria…

Nyt piinaava epätietoisuus linnun kohtalosta on päättynyt. Abdullah, savannien poika jatkaa hyvävoimaisena kesäseikkailuaan ja arvatkaapa missä. Pohjois-Norjassa Tromssan edustalla!