Täsmämainontaa ja kansainvälistä kauppaa

Tuli tarvetta kevyelle yhden hengen teltalle. Jos lainaaminen ei onnistu, harkitsen ostamista.

Tilanne on huomattu Saksan Amazonilla: törmään mainoksiin uutisten lomassa ja viimeksi katsoessani Olli Määtän tilastoja Elite Prospects -sivustolta.

Kuvassa näkyvä teltta on juuri sellainen, jonka mahdollisesti ostan. En kuitenkaan Saksasta, sori vaan, koska saman teltan saa Britanniasta postikuluineen hintaan 105 €. Painoa on noin 1.5 kg.

Kun aloin tutustua tämänhetkisiin telttamarkkinoihin, tarkistin ensin alan ykkösbrändin tarjonnan. Hilleberg toi kuvan telttatyypin markkinoille jo parikymmentä vuotta sitten. Muut valmistajat ovat sitten jäljitelleet parhaansa mukaan.

Hillebergin Akto painaa suunnilleen saman verran kuin Zephyros, mutta maksaa viisi kertaa enemmän. Mahdollisella laatuerolla ei ole minun tapauksessani mitään merkitystä, ja logosta en suostu maksamaan, koska en ole tässäkään lajissa välineurheilija.

Zephyros on halpismalli Terra Nova -merkin teltasta Laser Competition. Laser on kolme kertaa kalliimpi ja hieman kevyempi; saman kokoinen superteltta Laser Ultra painaa vain puoli kiloa, mutta maksaa hulppeat 800 puntaa.

Alan suomalaiset erikoisliikkeet eivät juurikaan pidä varastossaan Terra Nova tai Wild Country  -telttoja. Löysin tästä haluamastani vain yhden ”tarjouksen”:  Zephyros 1 hintaan 219 €.

Kahden hengen Laser-malli on hivenen tilavampi ja kevyempi, mutta Yhdysvalloista tilattuna halvimmillaan vain parikymppiä kalliimpi. Rahdin osuus kokonaishinnasta on 40 euroa.