Über alles – paras voitti

Turnaus sai arvoisensa päätöksen: finaaliottelu oli tasokas ja tasaväkinen. Mikä mukavinta, mestaruus ratkesi upealla pelitilannemaalilla. Asiantuntijat ovat melko yksimielisiä siitä, että paras joukkue voitti. Näin sen urheilussa pitääkin mennä!

En yhdy niihin, jotka puhuvat kaikkien aikojen kisoista. Lohkovaiheen jälkeen ei nähty yllätyksiä eikä maali-iloitteluja, tietenkin sitä yhtä lukuun ottamatta. Mestarisuosikkina omiin kisoihinsa lähteneen Brasilian romahtaminen on asia, josta eilen päättyneet kisat tullaan muistamaan.

Vanhan hokeman mukaan hyökkäämällä voitetaan otteluita, mutta puolustamalla mestaruuksia. Asiaa on syytä arvioida uudelleen: Saksa ihastutti pallonhallinnalla ja luovalla hyökkäyspelillään, mutta myös puolustaminen oli huippuluokkaa. Argentiina puolusti ihan yhtä hyvin kuin Saksa, mutta hyökkäys oli liikaa Messin varassa.

Hollanti todisti välierässä, että yksi pelaaja on mahdollista pelata pimentoon, olkoon millainen taituri hyvänsä. Myös finaalissa Messi oli melko näkymätön. Siksi hänen valintaansa turnauksen parhaaksi pelaajaksi voidaan perustellusti kritisoida.