Oppia elämää varten

Friday, November 16th, 2007

Viiden Pohjois-Kymenlaakson kunnan yhdistyessä syntyvän uuden kaupungin nimeksi näyttäisi tulevan Kouvolankoski. Kuten asiaan kuuluu, sekä nimen kannattajille että sitä vastustaville on avattu lista osoitteessa www.adressit.com. Vastustajat ovat selvässä johdossa.

Ulkopuolisen korvaan Kouvolankoski kuulostaa ihan hyvältä, mutta kirjain kerrallaan kirjoitettavaksi se on pelottavan pitkä K-o-u-v-o-l-a-n-k-o-s-k-i.

Jos mennään toiseen äärimmäisyyteen, Suomen kuntien ylivoimainen ykkönen on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Ii. Lukiovuosinani historian lehtori Börje Åkerfelt heitti varsinaisen opetuksen ohessa arvoituksen: miten lyhennetään Iisalmi? Tietenkin I:salmi. Luokka hörähti, ja ohje tulee mieleen aina silloin tällöin, viimeksi tänään Kouvolankoskesta puhuttaessa.

Jyväskylän lyseossa opiskeltiin elämää varten!