Kohinalle kyytiä

Photoshopin hankkiminen ja päivittäminen on sinällään niin kallista lystiä, että olen katsonut karsaasti maksullisia oheisohjelmia. Nyt kuitenkin tuli eteen riittävän hyvä syy ottaa käyttöön huippuluokan kohinanpoisto-ohjelma.

Imuroin 15 päivää toimivan Imagenomic Professional kokeiluversion ja testasin sen toimintaa muutamiin 1600 ASAn herkkyysasetuksella valotettuihin kuviin. Tulokset vakuuttivat. Hinta vaihtelee versiosta riippuen välillä 26-89 $. Ilmaiseksikin saa, mutta luultavasti säädöiltään riisuttuna mallina ja ilman mahdollisuutta ajaa sarjoja automaattisesti. Joku voisi selvittää ilmaisen Community Edition -version ominaisuudet ja kertoa muillekin.

Professional-versiossa on valittavana laaja valikoima vaikutukseltaan erityyppisiä toimintoja ja lisäksi mahdollisuus muokata omia. (Esimerkkikuvissa on käytetty itse muokattua). Näyttää siltä, että jatkossa ei ole mitään syytä jättää hyödyntämättä kameran herkkyysasetusten ääripäätä.