Riittävästi valkkareita

Monday, May 15th, 2006

Kierros Länsi-Virossa on loppusuoralla. Ensi yö majaillaan viehättävässä Haapsalun kaupungissa. Lintuja on näkynyt yli odotusten, ei ennätyksellisesti mutta valtavin määrin joka tapauksessa.

Tänään Keemun lintutornilla Matsalunlahden rannalla tavattu suomalaisorni kertoi paikalla parveilevan enimmillään jopa satatuhatta valkoposkihanhea; me näimme “vain” muutamia tuhansia. Silti tuntuu, että kyseisen lajin edustajia on nähty riittävästi.

Tämän päivän hauskin havainto oli kattohaikarapariskunta pesällään Matsalun kansallispuiston opastuskeskuksen takana. Kiitos vihjeestä samassa paikassa yöpyneelle kollega Paavo Hamuselle.

Tiedot jääkiekkokisojen tapahtumista perustuvat suoraan yhteydenpitoon, Kuressaaresta löytyneeseen viikonloppuiltikseen ja paikallisen urheiluruudun tulostietoihin. Ei puhettakaan, että Viron tv esittäisi kanavillaan otteluista edes koosteita. Ehdoton ykköslaji täällä näyttää olevan korvpalli, missä Kalev ja Rock tahkoavat finaalisarjaa.

Digiajan miellyttäviin puoliin kuuluu se, että filmiä ei tarvitse säästellä. Kuvia on syntynyt paljon, joukossa toivottavasti hyviäkin.

Posted in , Matkailu | Edit | No Comments »