Lintukatsaus

Maaliskuun lämpöaallon jälkeinen kylmä kausi jatkuu ties monettako viikkoa. Lintujen muutto on Lapissa lähes täysin pysähdyksissä, mutta se on pelkästään hyvä asia. Parempi saapua vasta sitten, kun täällä tarkenee ja löytyy syötävää.

Listallani on vasta neljä muuttolintua: harmaalokki, laulujoutsen, telkkä ja pulmunen. Tilanne ei poikkea merkittävästi vuoden takaisesta, vaikka edeltävät talvet ovat täysin erilaiset.

Pulmusia on kertynyt Jängislahteen parvi, josta on parhaimmillaan laskettu toistasataa yksilöä. Tänään näin lintuja arviolta puolet täästä määrästä, kuvaan pääsi 48.

Näin aikaa sitten variksen ja harakan kantavan risua pesänrakennustyömaalle, ja liikenneopasteiden kiinnityspalkista kuului äänekästä naakkapariskunnan ilakoitia. Jokohan siellä jatkettiin sukua piilossa sivullisten katseilta!

Viime viikolla linnut poseerasivat pesäkolon ulkopuolella.