Joustokaukalo ei auta, jos…

Eilisen pudotuspelikierroksen puhuttanein tapahtuma nähtiin Jyväskylässä.

SaiPan Markku Flinck taklasi ottelun viime minuuteilla JYPin Anssi Löfmanin rajusti selästä vasten laitaa. Löfman talutettiin kaukalosta puolipökertyneenä pukukoppiin ja Flinckille tuomittiin 5+20 min. Liigan kurinpitäjä määrännee lisää penaltia.

Taustaksi kerrottakoon, että JYP oli pannut eilen kärkiketjunsa uuteen järjestykseen: sentteriksi palannut Löfman sai laidoilleen Louhivaaran ja Tuppuraisen. Kuinka ollakaan, uusi ketju toimi mainiosti ja viimeisteli JYPin molemmat maalit. Löfman on JYPille tärkeä pelaaja, sanoisin että jopa vaisusti esiintynyttä Perriniä arvokkaampi.

Pitkällä vauhdilla tehty laitataklaus eroaa avojään pommista siinä, että taklaajalla on runsaasti aikaa ajatella tekonsa seurauksia. Hän ehtii myös nähdä, ketä on taklaamassa. Flinck varmasti huomasi, että Löfman ei ollut valmis ottamaan vastaan taklausta. Siitä huolimatta hän ”vei taklauksen loppuun”, kuten kiekkokielellä kauniisti sanotaan. Pelaajien painoero tehosti vaikutusta: Löfman 80, Flinck 92 kg.

Fanit katsovat asiaa värilasit päässään, niin minäkin. Tämä on kuitenkin pakko sanoa: on äärimmäistä kaksinaamaisuutta puolustella vaaralliseksi tiedettyä tapaa taklata ja samaan hengenvetoon toivoa, että taklauksen kohteeksi joutunut pystyisi jatkamaan peliä.

Liigan tunnetuin päätypommittaja on Kärppien nelosketjussa hämmentävä Juho Keränen. Hänen tilillään on aika monta vastustajalle aiheutettua aivotärähdystä, tuorein tämän viikon maanantain pelistä. Vaikka miesten roolit ovatkin samantyyppiset, Flinck on Keräseen verrattuna melkeinpä herrasmiespelaaja.

Jyväskylän Hippoksella ja Oulun Raksilassa pelataan paljon puhutuissa joustokaukaloissa. Niistä ei selvästikään ole toivottua hyötyä, jos/kun pelaajat eivät kunnioita toistensa terveyttä.

Edit

Flinck sai vaarallisesta taklauksestaan lisäsanktiona kahden pelin pelikiellon. Myös Löfman on sivussa tämän päivän kokoonpanosta.

Lainaan pätkän Liigan kurinpitäjän perustelua. Se on kuin kuin omasta kynästäni:

Flinckin on kulmaa lähestyessään tullut havaita, että Löfman on selin häneen nähden. Flinck vie tästä huolimatta taklauksen täydellä voimalla loppuun asti siten, että hänen luistimensa nousevat taklauksen yhteydessä.