Pipa päähän pakkasella

Talviuinnin lyhyen avann… altaan MM-kisat toivat Rovaniemelle väriä ja elämää. Osanottajien ja varsinkin osanottajamaiden suuri määrä (34) tuntuu yllättävältä suhteessa siihen, kuinka monessa maassa lajia ylipäätään voi harrastaa.

Tapahtuman mainio ilmapiiri ja se, että harrastajat ja huiput kilpailivat yhdessä toi mieleen Jukolan viestin. Avannossa huiput tunnisti uimalakista ja tietysti vauhdista; ilman menestymispaineita Rovaniemelle matkustaneet viihtyivät vedessä kauemmin ja luottivat pipaan myös suorituksen aikana.

Vesi pärskyi lauantain vapaauinnissa: voittajan aika 12.30 on hurja. Olisi mukava tietää, missä ajassa maailmanluokan halliuimarit selvittäisivät matkan – jos uskaltautuisivat kokeilemaan.

Kun kilpailu-urakka saatiin sunnuntaina päätökseen, osa uimareista suuntasi hyisestä Kemijoesta lämpimämpään veteen. Kuvassa norjalaista ilonpitoa.