Linda järjesti aikalisän

Paluu Helsinkiin aikaistui Lindan jätettyä vuoron ajamatta. Koska jatkoyhteys lähti ajallaan, ylimääräinen aika piti kuluttaa jotenkin. Istuin Espan puistossa ja katselin ihmisiä.

Pukumiehiä ja rennommin pukeutuneita vaelsi kahteen suuntaan: paikallista väkeä, turisteja, ryhmä koululaisia. Muutama pyöräili, joku juoksi, yksi lensi: meriharakka.

Hjallis Harkimo käveli ohi tummassa puvussa kädet syvällä housuntaskuissa, ei uskoisi rahamieheksi. Joku miljonääri saattoi olla myös siinä porukassa, joka oli lähtenyt Länsisatamaan pysähtyneeltä loistoristeilijältä katselemaan kaupunkia.

Kiinalaiset, niin arvelen, olivat pukeutuneet Kauppatorilta ostettuihin paitoihin. Naisten paidoissa oli poroja, miehillä susi. Ensin kuvattiin naiset, sitten miehet ja lopuksi koko porukka. Yksi miehistä seisoi varpaillaan, luuli varmaankin että kukaan ei huomaa.