Tasokkaasti nollanollaa

Taistelu naisten MM-kisojen pronssimitaleista muistutti aika tavalla kuukausi sitten näkemääni JYP:n ja HPK:n kolmatta finaalipeliä. Vaikka kummallakin joukkueella oli loistavia paikkoja muutamaan maaliin, illan ainokainen syntyi vasta voittomaalikilpailussa. Ja sen teki valitettavasti Venäjä.

Näytti siltä, että edellisillan kova ja loppuun saakka jännittävä Kanada-ottelu painoi Suomen ratkaisupelaajien jaloissa. Sen sijaan Venäjän pelaajat pystyivät säästelemään voimiaan USA:n ratkaistua finaalipaikkansa jo varhaisessa vaiheessa. Ottelun lopputulos ei ole jättiyllätys, sillä Venäjä näytti vaarallisuutensa jo alkusarjan ottelussa. Onkohan niin, että itänaapuri on syrjäyttämässä Ruotsia mitalikahinoista?

Lehdistön edustajat valitsivat Meeri Räisäsen ja Jenni Hiirikosken kisojen all stars -kentälliseen; Hiirikoski sai jo viidennen kerran direktoraatin palkinnon MM-kisojen parhaana puolustajana. Ansiolistaan on lisättävä vastaava tunnustus Shotsin talviolympialaisista. Suomen joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen kiilasi ikinuori Riikka Välilä ja eniten maaleja teki ketjukaveri Michelle Karvinen.

Joukkueen junioriosasto sai ansaitsemaansa tunnustusta päävalmentaja Pasi Mustoselta ja joukkueen kapteenilta Jenni Hiirikoskelta. Erikseen tekee mieli mainita ykkösketjussa hyvät kisat pelannut tulevaisuuden tähti, vasta 16-vuotias Petra Nieminen. (linkki pelaajaesittelyihin)

* * *

Myös äärimmäisen hyvätasoinen ja vauhdikas finaali oli yhden maalin peli, onneksi sentään pelitilannemaalin. Sen teki jatkoerässä USA ja uusi näin viimevuotisen mestaruutensa. Kisojen MVP oli jälleen USA:n Hilary Knight.