Vuonolla tapahtuu

Seuraan sattuneesta syystä tarkasti Tromssan suunnan valastilannetta. Viime syksyyn verrattuna tilanne on toistaiseksi ollut rauhallinen ja vähät havainnot ilmoitettu avomeren ääreltä. Tästä on voinut päätellä, että sillit eivät ole vielä tulleet vuonoihin.

Nyt tilanne on muuttumassa. Huomasin eilen Marinetraffic -sivuston kartalta, että Kaldfjordin vesillä operoi kahdeksan kalastusalusta. Vuonolle oli tultu hyvinkin kaukaa, yksi Harstadista ja toinen Sortlandin suunnasta. Syheröinen jälki viittaa pyyntitoimiin.

Jo vuosi sitten samalla vuonolla valaita nähnyt kaverini Jussi kertoi, että paikallisen perinnetiedon mukaan silliparvet tulevat vuonoihin uudenkuun aikaan. Juuri näin tapahtui! Kalastuskuva julkaistiin eilen NRK Tromssan sivuilla ja tekstissä hehkutetaan: Det store sildefisket har startet!