Kevyt klassikko

Juha Hurme, Operaatio Paulaharjun primus motor sanoo eilen julkaistussa HS:n haastattelussa olevansa kirjallisuusmies:

Teatteri on minulle vain keino elävöittää kirjallisuutta hauskasti.

Kiinnostavaa! Joskus olen epäillyt, että teatteri taidemuotona on kehitetty sellaisten tarpeisiin, jotka eivät jaksa tai viitsi lukea kirjoja.

Hesarin jutussa kerrotaan Hurmeen pakanneen rinkkaan kahdeksan kiloa kirjoja. Minulla oli Lemmenjoen retkellä mukana vain yksi kirja, SKS:n vuonna 2000 julkaisema klassikkoteoksen Tunturien yöpuolta kevytversio.

Paulaharjun ja Operaation ystäville on tarjolla toinenkin vaihtoehto. Kun viime vuonna Hannukurusta palatessani jouduin odottamaan bussia Kittilässä, marssin kirjastoon ja etsin käsiini kovakantisen, Urpo Huhtasen kuvittaman juhlaversion.