Käänsin toisenkin posken

Aurinko paistoi tänään pilvettömältä taivaalta ja pitkään paistoikin, yli neljä ja puoli tuntia! Pakkasta oli viitisentoista astetta. Pysähdyin Kuusirinteentiellä selvittämään, joko auringon lämmön aistii.

Käänsin vasemman posken kohti aurinkoa ja odotin kymmenen sekuntia. Sitten oli oikean vuoro. Varmuuden vuoksi toistin menettelyn.  Ei tuntunut vielä mutta ajattelin, että päivistä lienee enää kysymys. Kotona tarkistin, että kaksi vuotta sitten sama testi antoi 20.1. positiivisen tuloksen.

Evakkotiellä täti kopisteli pitkän kepin kanssa lumia pihapihlajasta ”että linnut pääsevät syömään”. Kysyin taviokuurnista, mutta laji ei ollut tuttu. Selitin mistä kuurnan tuntee ja mainostin samalla suosikkilintuani.

Sata metriä käveltyäni tuli mieleen, että olisin voinut näyttää kamerasta eilen ottamani kuvan: