Koukussa kuka mihinkin

Katson mielelläni huipputason jalkapalloa, mutta en uhraa yöuniani lohkovaiheen otteluiden takia.

Inhimilliseen aikaan näytettyjen pelien perusteella suosikeiksi ovat nousseet pirteästi esiintyneet Etelä-Amerikan joukkueet Chile, Costa Rica ja Uruguay. Saksa oli vakuuttava, samoin Hollanti; eilistä Ranskan iloittelua en nähnyt.

En ole koukussa jalkapalloon, mutta Jukolan viestiin olen! Niin ovat monet muutkin, esimerkiksi viikko sitten Vehmersalmella kisaa seurannut presidentti Sauli Niinistö. Hän oli kolmatta kertaa paikan päällä ja kertoi seuraavansa Jukolaa televisiosta aina kun se on mahdollista. Presidentti mainitsi erikseen lisäarvon, jonka gps-seuranta tuo lähetyksiin.

Kilpailijoiden perässä juokseva kameramies taisi olla tämän vuoden keksintö, aivan mainio lisä televisiointiin! Yöosuuksillakin pystyi mukavasti eläytymään kärkipään menijöiden tunnelmaan. Asiantuntija Janne Salmi tosin piti omien muistikuviensa perusteella kameran välittämää kuvaa epätodellisen terävänä, mutta arveli, että aktiiviajan visioiden sumeutta saattaa selittää kahtasataa lähentelevä syke!

Jos huippusuunnistajien tekemien pummien suurta määrää pidetään mittarina, ratamestari onnistui loistavasti.

Kuvan syherö on Venlojen viestistä viime vuodelta: Tampereen Pyrinnön Anni-Maija Fincke on tulossa suoraan rastille, mutta uskon puute iskee ja tuloksena on monen minuutin harhailu. Kuvassa ”hännän” pituudeksi on säädetty 5 minuuttia.

Kuva tämän vuoden Jukolan toiselta osuudelta:

Jukolan, Tiomilan ja monien muiden kilpailujen gps-seurannat löytyvät täältä: www.tulospalvelu.fi/gps/