Takatalven lintukuulumisia

Ajattelen myötätunnolla takatalven koettelemuksien kanssa kamppailevia pikkulintuja. Pakkasen kanssa vielä jotenkin pärjäisi, mutta tilanne paheni kun ruoka jäi lumen alle. Tänään tuuli henkäili etelän puolelta ja lämpötila nousi pitkästä aikaa reilusti plussalle, mutta pysyvää muutosta joudutaan vielä odottamaan. Tänään tapaamani punarinta oli ilokseni säilyttänyt pelihuumorinsa.

Pasi kertoi lopettaneensa ruokinnan jo kahdesti ja aloittaneensa uudelleen yhtä monta kertaa. Pitkäaikaisasiakkaat kuten tiklit ja urpiaiset ovat saaneet seurakseen peippoja, järripeippoja ja vielä yllättävämpiä ruokavieraita.

Isokokoiset linnut kestävät paremmin arktisia oloja. Ahvenisjärven lokit eivät ole pakkasista moksiskaan. Esimerkiksi selkälokkeja on ollut paikalla parhaimmillaan kuusi ja naurulokkeja lähes sata. Laajaksi levittäytynyt ilmastussula on kutistunut aarin kokoiseksi.

Keskelle takatalvea mahtuu myös iloinen perhetapahtuma: voimalinjan pylvääseen pesänsä rakentaneen korppipariskunnan neljä poikasta kuoriutui ehkä viikko sitten.