Työmaita ja -miehiä

Prisman lähellä jalkakäytävän reunaan oli asetettu kaupungissa harvoin nähtävä liikennemerkki, jossa varoitettiin käynnissä olevista metsätöistä. Menosuunnassa näkyi toinen, vastakkaisesta suunnasta tuleville tarkoitettu merkki. Kauempaa näytti siltä, että harmaisiin pukeutunut jalankulkija sitoo kengännauhojaan.

Pian selvisi, että käynnissä oli risusavotta. Työvoiman tarve oli nykytyyliin minimoitu: ainoa työntekijä istui monitoimikoneen puikoissa. Moto oli pieni ja niin äänetön, että käynnissä olemisesta todisti vain kumoon huiskahtanut koivu. Mietin jopa, onko kehitetty sähkökäyttöinen monitoimikone.

* * *

Kaiken ilkeilyn, nokittelun ja pöyristymisten lisäksi Twitteristä löytyy joskus positiivisiakin viestejä, jotka liittyvät usein lapsiin tai eläimiin. Äskettäin osui silmiin tällainen #ukkijuttu:

Tomera kolmevuotias Mauno toi mieleen oman poikani Jounin, joka oli innokas apumies isoissa ja pienissä remonttihommissa. Kiinnostus työkaluja kohtaan näkyy kuvasta; vähän vartuttuaan Jouni innostui sähköllä toimivista laitteista ja alkoi hankkia tienesteillään tarvitsemiaan työkaluja.