Lenovo

Pitkään palvellut pöytätietokone heittäytyi niin hankalaksi, että en enää jaksanut sen kanssa. Käyttöikää masiinalle kertyi kohtuulliset kahdeksan vuotta.

Hain ”uuden” koneen Ärrältä perjantaina. Koska paketti painoi 20 kiloa, kokoon taitettavasta kaljakärrystä oli iso apu kuljetuksessa. Kuvassa näkyvät lumet ovat nyttemmin lähes kokonaan sulaneet.

Kone ei siis ole uusi, paremminkin ehkä lähes uudenveroinen. Lenovo ThinkStation S30 julkaistiin samana vuonna kuin Jouni kokosi uusista komponenteista nyt kiertoon siirtyneen laitteen.

Mallissa miellyttää moni asia. Siinä on optinen asema, jollaista vähänkään uudemmissa läppäreissä ei enää ole. Tehoa on riittävästi ja bonuksena tuli mahdollisuus muistikorttien lukemiseen. Lisäksi kone sopii kuin nakutettu edeltäjälleen mitoitettuun tilaan työpöydän alle.

SSD-levy on toki uusi, mutta mukana tullut 1.5 teratavun varastolevy käytetty. Omaksi huoleksi jäi Firewire-kortin ja toisen, 3-teraisen varastokovalevyn asentaminen. Sieltä löytyvät kaikki digikuvani. Kylkilevyn takaa paljastui tällainen näkymä.

Ensivaikutelma on mukavan selkeä. Toisin kuin vanhassa koneessa, virtalähde on ylhäällä ja kovalevyt poikittain. Paikka on vain yhdelle lisälevylle, mutta enempään ei ollut tarvettakaan.

Rautapuolen kanssa ei ollut ongelmia, mutta Photoshopin uudelleenasennus on yhtä hankalaa kuin ennenkin. Se kai kuuluu asiaan.

Tämän koneen erikoisuutena on lukittava kylkilevy. Avaimet ovat tallessa pidikkeen alla tuuletusritilän alapuolella.