Sulan vaiheilla

Kovien yöpakkasten päätyttyä Ounaskoskella on alkanut tapahtua.

Näin eilen sulan vaiheilla 22 naurulokkia, 3 harmaalokkia, 15 telkkää, 7 sinisorsaa, kaksi joutsenta ja 19 pulmusta. Tänään lokit ja pienemmät vesilinnut olivat paikalla, mutta joutsenia ja pulmusia ei näkynyt.

Yleensä rantatörmillä ja jyväruokinnoilla viihtyvät pulmuset olivat tulleet Ounaskoskelle herkuttelemaan koskikorennoilla. Monet muutkin linnut napsivat jäällä ja lumen pinnalla vaeltavia korentoja: esimerkiksi varikset, naurulokit ja västäräkit (sitten kun saapuvat paikalle). Tänään näin ensi kertaa sinisorsan niissä puuhissa.

Eilen ja tänään Lapin muuttolintulistaan on lisätty monta lajia. Omista havainnoistani toistaiseksi mainittavin on eilen nähty kurki. Se viiletti myötätuulessa kaupungin keskustan yli pohjoiseen.

Muiden Tiiraan ilmoittamista havainnoista ehdottomasti hupaisin on Äkäslompoloon etsiytynyt nokikana. Lintu oli pyrkinyt 1.4.2014 takaoven kautta Hotelli Ylläskaltioon.