Urheiluministerin vaihtoehto

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin ilmoittautuu Kalevan haastattelussa nuuskan ystäväksi.

Ministerin omakohtainen kokemus kyseisestä nautintoaineesta on lähinnä kammottava, mutta puheenvuoro on ehkä nähtävä osana Rkp-ministereiden yritystä laajentaa puolueensa julkisuuskuvaa kielipuolueesta varteenotettavaksi yleispuolueeksi.

Ministeri Wallin ei halua ottaa kantaa tupakan ja nuuskan terveysvertailuun, koska siihen hänen “valtiotieteellinen koulutuksensa ei riitä”. Ministeriltä on viisas ratkaisu keskittyä arvioimaan nuuskankäyttökulttuurin niitä ulottuvuuksia, joihin koulutus riittää. Esimerkiksi näin:

Nuuska on ympäristölle paljon ongelmattomampi kuin tupakka. Passiivinen nuuskaus kun ei ole mitenkään mahdollista.

Urheiluministerinä Stefan Wallin varmasti tietää , että monet urheilijat, esimerkiksi kaikenikäiset jääkiekkoilijat käyttävät nuuskaa. Joukkuehenki joutuisi ylipääsemättömän kovalle koetukselle, jos osa pelaajista tupakoisi pukukopissa. Huomaamatta poskeen pantava mälli on ympäristön kannalta kiistattomasti parempi vaihtoehto.

Omassa kokemuspiirissäni nuuska liittyy nimenomaan jääkiekkoiluun. Kun kävin Wallinin innostamana tutustumassa alan tarjontaan suuren postimyyntifirman sivuilla, törmäsin välittömästi jääkiekon maailmasta tuttuun try-out -termiin. Aloittelevalle nuuskankäyttäjille tarkoitettu Try out Box on tutustumislajitelma, joka auttaa löytämään oman suosikin laajasta valikoimasta.
12/2008