Manni is back!

Manni eli Johanna Vikman on jyväskyläläinen palloilulahjakkuus, jolla on tilillään mitaleita kolmessa lajissa. Menestyksellä mitattuna selkeä ykköslaji on pesäpallo: 7 mestaruutta ja peräti 13 Itä-Länsi -ottelua. Jääkiekosta on tullut kaksi hopeamitalia ja salibandystä yksi.

Kun jääkiekkokausi päättyi viime keväänä JYP-naisten hopeisiin mitaleihin, Manni ei ilmestynytkään totutusti Kirittärien harkkoihin, vaan ilmoitti lopettavansa komean pesisuransa.

Tänään Manni oli kuitenkin Kirittärien kokoonpanossa vierasottelussa Mansen Räpsää vastaan. Aluksi homma näytti olleen vähän hakemista, mutta jo neljännen tasoittavalla osui mukavasti ja tuloksena oli tärkeä tasoitusjuoksu. Hieno nousu 4-0 tappioasemasta!

Tässä Mannin paluun kunniaksi postaus elokuulta 2012:

Seurasin eilen Hippoksella Kirittärien ensimmäisen välieräottelun, jossa vastaan asettui Vinkku eli Viinijärven Urheilijoiden joukkue.

Kirittäret oli vakuuttava ja otti selvin numeroin ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Eilen joukkueessa ei ollut heikkoa lenkkiä, ja luottopelaajat olivat loppukahinoita ajatellen lupaavassa iskussa.

Erityistarkkailussa olivat pelaajat, joita en ole aiemmin nähnyt livenä, lähinnä Mäki, Urpelainen, Kytösalmi, Puisto ja Mäkinen. Kaikki mainitut palasivat hyvin. Mäki meni varmasti kentälle ja toi viisi juoksua, Kytösalmi vaihtoi virheettömästi.

Eniten kuitenkin kiinnosti vasta tällä kaudella syöttölautasen ääreen siirtyneen Johanna Vikmanin toiminta.

Manni oli mielestäni eilen jopa parempi kuin virkasiskonsa Niina Härkönen, joka pelasi kesällä Idän lukkarina. Tämä siis pelkästään ulkopelin perusteella arvioituna; sisällä Manni oli totutun vahva, tuloksena kolme lyötyä ja yksi tuotu juoksu.

Olin näkemääni erittäin tyytyväinen ja kävin kiittämässä Mannia hienosta pelistä. Oli todella mukava nähdä pitkäaikaisen suosikkipelaajan onnistuminen uudessa roolissa.

Kiitokset myös Armi Aholalle pelin aikana kuulluista asiantuntijakommenteista. Ara antoi reilusti tunnustusta myös vastustajalle aina kun aihetta oli. Toivoisin tämäntapaisen palloilukulttuurin saavan sijaa kotimaisemissani.
8/2012 – 7/2014